חלון הקלדה

אפשר להקליד כל מילה בעברית (בכתיב חסר או מלא, בנטייה, עם אותיות שימוש וכדומה), וכל צירוף לשוני.

(הערה: אם הוקלד רצף של מילים שאינן מופיעות כצירוף במילון תטופל המילה הראשונה בלבד. אפשרות נוספת לאיתור צירופים ראו להלן, בכפתור 'צירופים').

כפתור חיפוש - לחיצה עליו (או על מקש Enter ) מציגה בצד ימין של המסך את הערך המילוני המתאים. במקרים רבים יכולות להתקבל מהמילה שהקלדתם מספר אפשרויות ניתוח, ואז תופיע בצד ימין רשימת כל הערכים הרלוונטיים.

רשימת הערכים

בצד ימין של המסך מופיעים הערכים המילוניים השונים שמילת החיפוש מייצגת. לדוגמה, אם הקלדנו את המילה 'כתבתי', אפשר לקרוא את המחרוזת הזאת בכמה צורות:

כָּתַבְתִּי, כַּתָּבָתִי (הַכַּתָּבָה שלי), כַּתַּבְתִּי (הַכַּתֶּבֶת שלי), כְּתָבְתִּי (הכתובת שלי), כְּתֻבָּתִי (הכתובה שלי), כְּתֵבָתִי (כמו התיבה שלי). לפיכך יופיעו ברשימת הערכים שמימין הערכים הבאים: כָּתַב, כַּתָּבָה, כַּתָּב, כְּתֹבֶת, כּתֻבָּה, תֵּבָה.

בצד הערך מופיע חלק הדיבר שלו, הצורה הנטויה (אם הוקלדה מילה בנטייה), וכן תחילת ההסבר. כל אלה נועדו לעזור למשתמש לבחור בערך שאליו התכוון. כברירת מחדל נבחר הערך הראשון שברשימה. לבחירה באחד מהערכים האחרים יש ללחוץ על הכפתור שמימין לערך (שורת הערך הנבחר תסומן בצבע). כל המידע המופיע בצד שמאל של המסך (ההסבר המלא והאפשרויות השונות) מתייחס לערך המסומן.

 

הכרטסת בצד שמאל   של המסך כוללת שישה כפתורים:

הסבר - לחיצה על כפתור זה מציגה את ההסבר המלא  של הערך המסומן. ההסבר יכול להציג משמעות אחת או כמה משמעויות, וכן דוגמאות שימוש לכל משמעות (הדוגמאות מופיעות בצבע כחול). חלון ההסבר המלא הוא החלון הנפתח כברירת מחדל.

תזאורוס - לחיצה על כפתור זה פותחת חלון ובו רשימה של מילים נרדפות למילה שנבחרה.     כשלאותה מילה יש כמה משמעויות- תופענה קבוצות נפרדות של מילים נרדפות לכל משמעות.     לדוגמה, למילה 'כתב' נקבל את המילים הנרדפות הבאות:

חִבֵּר, מָשַׁךְ בְּשֵׁבֶט סוֹפֵר   (מליצית) , מָשַׁךְ בְּעֵט ; יָצַר 
 רָשַׁם , הֶעֱלָה עַל הַכְּתָב [הַנְּיָר] , סִמֵּן, הִתְוָה, שִׂרְטֵט

(הערה: המילים הנרדפות הן קישורים (לינקים), אפשר ללחוץ על כל אחת מהן ולעבור להסבר המלא של המילה ולכל המידע הנלווה אליו.)

צירופים - לחיצה על כפתור זה פותחת חלון ובו רשימה של הצירופים הלשוניים במילון שבהם מופיעה המילה שנבחרה.

לדוגמה,  למילה 'כתב' נקבל את הצירופים הבאים:

חָרַת [כָּתַב] עַל לוּחַ לִבּוֹ
כָּתַב אֶת נְכָסָיו [ למישהו)
כָּתַב לַמְּגֵרָה
כָּתַב 'נֹחַ'
בְּשֶׁבַע שְׁגִיאוֹת
כָּתַב [רָשַׁם] מִפִּיו (של מישהו)
נַעַר יִסְפְּרֵם [ יִכְתְּבֵם]
נָתַן [כָּתַב] סֵפֶר כְּרִיתוּת
רֹאשׁ קוֹרֵא-כּוֹתֵב

(הערה: הצירופים הם קישורים (לינקים), אפשר ללחוץ על כל אחד מהם ולעבור להסבר המלא של הצירוף ולכל המידע הנלווה אליו.)

חריזה - לחיצה על כפתור זה פותחת חלון ובו רשימת המילים המתחרזות עם המילה המסומנת.    נקבעו שלוש רמות של חריזה, על פי מספר התווים השווים (ובעקבות המינוח  שהיה מקובל בשירת ימי הביניים): חרוז משובח (מפית/כפית), חרוז ראוי (מפית/כספית), וחרוז עובר (מפית/עידית). 
המספר המירבי של מילים המופיעות ברשימת החריזה הוא 500.

תרגום - לחיצה על כפתור זה מציגה את תרגומו של הערך המסומן לאנגלית.

דקדוק - לחיצה על כפתור זה פותחת חלון ובו מידע דקדוקי מפורט על הערך שנבחר ועל צורות הנטייה שלו המתקבלות מניתוח המילה שהוקלדה. לדוגמה, אם המילה שהוקלדה היא 'כתבת', והערך שסומן הוא 'כתב' , יופיע ניתוח דקדוקי של שתי צורות נטייה (זו אחר זו) - כָּתַבְתָּ , כָּתַבְתְּ.